Reklama
 
Blog | r-chadraba

Digitalizace našich luhů a hájů I

Taková moje polemika nad digitalizací televizního vysílání - reakce na poslední události

Nova a Prima dostanou další dvě licence

Ale až po ukončení analogového vysílání. A jenom možná. Dohodli se na tom Ministerstvo vnitra a informatiky a Ministerstvo kultury. Této odměny dosáhnou ovšem pokud dodrží Technický plán přechodu (TPP).

Nova před nedávnem představila svůj plán spustit několik dalších tématických programů. Dvě další licence jí ale stačit nebudou. Dá se předpokládat, že jedna z těchto licencí bude využita pro Nova Zprávy pro kterou stanice připravuje nové zpravodajské centrum schopné odbavovat přímo v HDTV (TV ve vysokém rozlišení). Co si vybere pro druhou licenci, jestli ji tedy dostane, je otázkou. Bude to kanál plný přihlouplých telenovel a seriálů nebo kanál béčkových filmů, které Nova nakupuje v balíčku spolu s velkofilmy a na hlavním kanálu je raději doposud neodvysílala?

ČT se dávno dala vlastní cestou

V září veřejnoprávní televize změní svůj design.. Sjednotí tak všechny kanály do stejného stylu. Každá stanice bude jinak barevně laděná, ale logo a styl bude stejný. Jsem zvědav – už se těším na kritiky.

Reklama

Včera oznámila, že její veřejnoprávní multiplex bude Česko pokrývat do 8. srpna 2008. Povede se to?

Doufám, že se to konečně hne. Rád bych třeba sledoval jednu z šesti nových televizí a těším se na dokumentární kanál ČT. Mno uvidíme. Aspoň, že to vzaly do ruky ministerstva.